WIJS – Wijkinzet Studenten en Jongeren

WIJS is er voor Groningse studenten én niet-studenten. WIJS geeft Groningse studenten de mogelijkheid zich op een inhoudelijke manier maatschappelijk te ontwikkelen, door ze hun kennis te laten inzetten voor de stad Groningen en haar inwoners. Namens WIJS doen studenten onderzoek, geven ze advies vanuit hun vakgebied en organiseren ze allerlei activiteiten voor en met andere stadsbewoners. Zo dragen de studenten hun steentje bij aan Groningen, én leren ze van mensen uit alle lagen van de samenleving. Want iederéén kan van elkaar leren. Tegelijkertijd profiteren de stadjers van de hulp van de grote aantallen studenten die Groningen rijk is. WIJS is georganiseerd vanuit de gemeente Groningen, MJD, de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen, maar wordt volledig gerund door jongeren en studenten.

Lijkt het je leuk om je op maatschappelijk vlak te ontwikkelen, wil je ideeën in werkelijkheid brengen, of wil je praktijk- en werkervaring opdoen in een ‘real-life laboratorium’? Bij WIJS krijg je als student de mogelijkheid om je kennis, ideeën en talent om te zetten in actie voor Groningen. Daarbij krijg je de volledige vrijheid om activiteiten te ondernemen die de stad Groningen en haar wijken ten goede komen. Met uiteraard goede begeleiding waar dat nodig is. En de kers op de taart: je krijgt er vaak ook nog studiepunten voor. Meer weten? https://www.wijsgroningen.nl

Uiteraard ben je als student ook altijd van harte welkom bij de activiteiten van de buurtvereniging. Meer-organiseren is nog beter! Ieders bijdrage is welkom. Neem gerust contact op.